Selasa, 1 April 2014

barang yang perlu beli...

salam dan selamat pagi...
akat sini hujan...
sejuk je rasa....
besh kalau time macam nie golek-golek atas katil...
hihihihi
so berbalik entry kali nie....
barang yang perlu dibeli...
bila tengok balik banyak lak rasa....
so ieka senaraikan barang yang perlu dibeli yer...
sama-sama kita kaji perlu atau tidak...

1. langsir - setiap der tingkap
2. kerusi / sofa
3. meja
4.dapur gas
5.tikar getah - sebab lantai simen
6. karpert - letak kat ruang tamu
7. kabinet dapur
8. peti ais
9. tv
10. mesin basuh
11. set bilik tidur utama - dah ada
12.2 set bilik tidur bujang - just beli 2 tilam sebab 1 rangka katil dah ada, 2 almari baju kecil, 2 cermin besar dan 2 meja
13. iron - dah ada
14. papan iron
15. tilam bujang - extra sebab en suami suka tidur ruang tamu kalau letih sangat n letak kat bilik tidur 3
16. dvd
17.radio
18. set pinggan - dah ada
19. set cawan
20. set sudu dan garfu
21.set meja makan
22. penyapu - dah ada
23. mok lantai

so banyakkan yang perlu ada.....
yang ada sekarang nie je la...

1. set bilik tidur utama
2. iron
3.set pinggan

giler la kali nie.....
banyak tu nak beli...
tapi sekarang just beli yang perlu je....
dalam otak ieka nie target nak beli nie dulu....

1.langsir
2.tikar getah
3. mok lantai
4.sabun nak cuci rumah

kira ok la kan......
huwaaaaa........

nota kaki : kalau la encik nuffnang ieka nie der dalam rm3000 kan besh...bole beli separuh dulu...so kawan blogger semua...tulun-tulun yer...nanti ieka tulun-tulun klik gak.....sob...sob...sob...

7 ulasan:

  1. Hihi. Utamakan yg penting dulu. Click ur ads. :)

    BalasPadam
  2. WAAAA banyaknya barang nak beli . . mcm muni skrg pon tgh plan nak beli rumah . . nampak gaya kena start membeli skit2 la dri skrg barang2 perbot kan . . muni dh tolong klik nuff ieka ! hehehe :p

    BalasPadam
  3. wah.byk gila brg nk dibeli..fuh... :)

    BalasPadam
  4. byknyee nak beli.. beli yg pling pnting dulu ye.. :) klik2 nuff.. :)

    BalasPadam
  5. aiyooo...banyaknya :O #pengsan.

    BalasPadam
  6. banyak 2...bli yang perlu dulu...xpown beli sikit2 ikt bujet dulu...

    BalasPadam
  7. salam ieka... =)

    wah senarai.... ^o^
    bnyk jugak yg nak kene keluar ni kan =D

    BalasPadam