Khamis, 27 Mac 2014

rindu pada kerja lama

salam dan selamat tengah hari...
so....
huwaaa....
ieka rindu pada kerja ieka yang dulu.....
kerja sebagai PA bos.....
ntah la...
tetiba rindu sangat nak buat kerja dulu....
just jaga kerja bos jer.....
walaupun sekarang alhamdulillah ieka buat kerja agak senang jer dan tak serabutkan kepala
but ieka nak jaga bos...
sebab itu adalah cita-cita ieka masa sekolah lagi....
ieka sempat la jadi PA bos dalam 2 tahun.....
ingat lagi sebelum bos bertukar der buat meeting panggil semua sebab first time bos lapor diri dan nak kenal dengan staf....
dalam meeting siap cakap ieka nie tak payah nak kenal kan dan ieka nie selalu marah dia...
wah wah wah.....
ieka bukan marah but tegur if ada yang buat salah....
sebelum kawin memang selalu la bos dulu bawa ieka pergi jejalan.......
der perjumpaan dengan agensi luar dibawanya ieka sekali.....
siap cakap ieka nie 'pembantu'.....
seronok masa jaga bos dulu.....
hampir semua fail yang masuk ieka note kat dia nak buat dan bagi kat sapa....
dia just tulis dan sign...
itu jer.....
seronok sangat...
but itu semua kenangan dulu...
bos pun dah berpindah ke tempat lain....
bos baru nie pun dah der PA dia sendiri....
ieka lak....
huhuhuhu...
kembali ke tempat asal.....
walaupun sekejap tetapi ieka tetap rasa seronok
sebab dapat jadi PA.....

nota kaki : hari nie tulis diari harian seorang pegawai...dia minta tolong tuliskan.....

2 ulasan:

  1. wahhh... best lar keja akak ne... mcm escort bos pun ada :)

    BalasPadam